Doe waar je goed in bent

Waarom gaat het niet zoals ik wil, of zoals ik het gezegd heb? Ieder mens is anders en hoort of interpreteert informatie anders. Begrijpt u het niet meer of begrijpen uw collega’s u niet? Het werk is niet meer leuk, maar wat dan? Het uitgangspunt is dat u doet waar u goed in bent. Dat vereist inzicht in wat u goed kunt.

Door precies te begrijpen hoe u in elkaar zit, weet u beter welke activiteiten en omgeving bij u passen. Dan wordt ook zichtbaar wat u wel en niet kunt veranderen aan uzelf. Het helpt u om uzelf te accepteren zoals u bent, om u verder te ontwikkelen en uw doelen te kunnen bereiken. 

Iedereen heeft talenten. Bewustzijnsontwikkeling helpt u om die beter te kennen en te leren gebruiken. Ook leert u talenten van anderen te herkennen, evenals uw doelen en wat voor u belangrijk is. 

Als u geïnspireerd en met meer plezier aan het werk wilt zijn, is het belangrijk om uw eigen talenten te kennen. Als u op de juiste plek komt te zitten, worden zowel u als de organisatie waar u werkt daar beter van. 

Het gaat er wel om dat u zélf tot inzicht en keuzes komt. Zelfkennis leidt tot zelfbewustzijn en uiteindelijk tot zelfvertrouwen, de basis voor een vreugdevol leven.